Livemuziek bij documentaire over indorockers in Zoetermeer

Hetty Naaijkens-Retel Helmrich ontvangt de Kristallen Film uit handen van Eddy Chatelin en Hans Bax (r).

Hetty Naaijkens-Retel Helmrich ontvangt de Kristallen Film uit handen van Eddy Chatelin en Hans Bax (r). © Foto: Ramon Mangold

De film Klanken van Oorsprong keert zondag 2 september terug in bioscoop Kinopolis Zoetermeer, en deze keer mét livemuziek. De Tielman Tribute Band speelt die middag in de bioscoop voorafgaand aan de voorstelling.

De film, die in juni ook eenmalig draaide in Zoetermeer, wordt opnieuw vertoond ‘op veler verzoek’, meldt filmmaakster Hetty Naaijkens-Retel Helmrich. Besloten is om er meteen een muzikaal feest van te maken. In de Tielman Tribute band spelen onder anderen Stanley Uchtman, de zoon van Reggy Tielman, kleinzoon Jimmy T. Uchtman, Lode Simons (Wipe Out Selection), Damien van Having (Bibit Rockers) en Patrick Kerger (Tjendol Sunrise).

De met een Kristallen Film onderscheiden documentaire is het derde deel van een serie over de geschiedenis van mensen met een gemengd Nederlandse en Indonesische afkomst. Klanken van Oorsprong gaat over muziek, de mensen die deze muziek hebben gemaakt hebben en hun achtergrond. De film bevat nog niet eerder gepubliceerde beelden. Blue Diamonds Behalve voor de bekende Tielman Brothers is er aandacht voor het grote succes van The Blue Diamonds, het brede repertoire van zangeres Anneke Grönloh en Sandra Reemer, maar ook voor de broers Van Halen. Chansonnière Liesbeth List, Doe Maar-oprichter Ernst Jansz en Boudewijn de Groot vertellen in de documentaire over hun band met Nederlands-Indië.

Bij het entreekaartje (13,50 euro) zijn ook een hapje en een drankje inbegrepen. Het programma begint om 14.45 uur.

Lees het artikel in het AD: