De wereldpremière van Klanken van Oorsprong vond plaats op 3 juni in Pathé Buitenhof in Den Haag. Vele BN’ers zoals zangeressen Ria Valk en Trea Dobbs betraden dit mooie theater over de rode loper. Net als schrijfster Marion Bloem, kunstkenner Frans Leidelmeijer, natuurlijk de muzikanten die in de film te zien zijn zoals gitarist Eddy Chatelin van de Crazy Rockers, jazzpianist Rob Agerbeek, gitarist van Kane Dennis van Leeuwen, muzikant Ernst Jansz en nog vele anderen. In de Privé en de Weekend is een mooi overzicht geplaatst van foto’s van de rode loper. (zie foto)

Muziekkenner Leo Blokhuis opende de wereldpremière door te vertellen dat de Indo’s heel belangrijk zijn geweest voor de muziek in Nederland. Vervolgens hield de burgemeester van Den Haag, Pauline Krikke een toespraak namens de gemeente Den Haag.

Regisseur Hetty Naaijkens – Retel Helmrich en haar man Joris Naaijkens bedankten aan het eind van de film alle mensen die aan de film mee hebben gewerkt. Een staande ovatie volgde en de dag werd mooi afgesloten met een besloten borrel.